Вафлі – це смачна і популярна випічка, яка часто подається зі сметаною, медом або сиропом. Але багато людей стикаються з проблемою непереносимості молока або знаходяться на веганському харчуванні, тому пошук рецептів без молока стає актуальним. У даному тексті ми розглянемо декілька простих і смачних рецептів вафель без використання молочних продуктів.
Рецепт №1: Класичні вафлі з бананами
Інгредієнти:
- 1 стакан пшеничного борошна
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка порошку для випічки
- ¼ чайної ложки солі
- 1 стакан води
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 стиглий банан
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Інструкція:
- У великій мисці поєднайте пшеничне борошно, цукор, порошок для випічки і сіль. Добре перемішайте і створіть у центрі невелику ямку.
- У блендері змішайте банан, воду, рослинну олію і ванільний екстракт до однорідної маси.
- Готову суміш з блендера додайте до ямки у сухих інгредієнтах. Повільно змішуйте, доки тісто не стане гладким і рівномірним.
- Перед змащуванням вафельного заліза у вафельниці рослинною олією, розігрійте його до оптимальної температури.
- Готуйте вафлі згідно інструкцій виробника вашого вафельного заліза, використовуючи приблизно ½ чашки тіста на одну вафлю.
- Покладіть свіжо приготовлені вафлі на решітку, щоб вони трохи охолодилися і зберегли свою хрусткість.
Ці вафлі чудово підходять для сніданку або перекусу. Вони мають приємний банановий аромат і чудово поєднуються зі свіжими фруктами або вершками без молока.
Рецепт №2: Вафлі на гірчичних насіннях
Інгредієнти:
- 1 ½ стакана овсяних пластівців
- ¼ стакана насіння льону
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 1 чайна ложка гірчичного порошку
- ½ чайної ложки солі
- 1 ¾ стакана води
- ¼ стакана рослинної олії
- 2 столові ложки агавового сиропу або іншого натурального солодкого варіанту
Інструкція:
- Намеліть овсяні пластівці і насіння льону в блендері або кавомолці до стану муки.
- У великій мисці поєднайте овсяну муку, кукурудзяний крохмаль, гірчичний порошок і сіль. Добре перемішайте.
- Додайте воду, рослинну олію і агавовий сироп до сухих інгредієнтів. Змішуйте, доки тісто не стане гладким.
- Розігрійте вафельне залізо і змастіть його рослинною олією.
- Пекти вафлі, діючи згідно інструкцій виробника, аж до отримання золотистого кольору.
- Подаючи вафлі, прикрасьте їх свіжими ягодами, сиропом або джемом без молока.
Ці вафлі мають незвичайний гірчичний присмак, який відмінно доповнюється солодкими додатками. Вони також містять корисні овочі та насіння, що робить їх ідеальним вибором для сніданку або легкого обіду.
Рецепт №3: Веганські бананово-горіхові вафлі
Інгредієнти:
- 1 ½ стакана пшеничного борошна
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка порошку для випічки
- ¼ чайної ложки солі
- 2 стиглиз банани
- ½ стакана рослинної олії (наприклад, кукурудзяної або рапсової)
- ½ стакана горіхів (горіхи за вашим вибором, наприклад, горіхи грецькі або горіхи мигдальні)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Інструкція:
- У великій мисці поєднайте пшеничне борошно, цукор, порошок для випічки і сіль. Добре перемішайте.
- У блендері змішайте стиглі банани, рослинну олію та ванільний екстракт до однорідної маси.
- Додайте суміш бананів і олії до сухих інгредієнтів у мисці. Змішайте до отримання однорідного тіста.
- Горіхи грубо наріжте або подрібніть, а потім додайте їх до тіста. Повільно перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілились у тісті.
- Розігрійте вафельне залізо і змастіть його рослинною олією.
- Пекти вафлі, діючи згідно інструкцій виробника, аж до отримання золотистого кольору.
- Подаючи вафлі, декоруйте їх свіжими фруктами, сиропом або шматочками горіхів.
Ці веганські бананово-горіхові вафлі стануть смачним та ситним варіантом сніданку або перекусу. Завдяки солодкому смаку бананів та гіркоті горіхів, ці вафлі будуть справжнім смаколиком для всієї родини. Смачного!
Підсумок
Вафлі без молока – це смачна та корисна альтернатива для тих, хто має непереносимість до молочних продуктів або дотримується веганського харчування. Запропоновані рецепти забезпечать вам легкі, хрусткі та смачні вафлі з різноманітними смаковими варіаціями. Ви можете експериментувати зі складом та додавати улюблені інгредієнти, такі як горіхи, сухофрукти або шматочки шоколаду.