Здавалося, піца настільки універсальна страва, що до неї можна додавати будь-які інгредієнти у якості начинки. Але, хоч і можна адаптувати цю італійську страву до будь-якого продукту, все ж таки є певні табу. Тож давайте розберемося, що не можна додавати до піци, щоб не зіпсувати страву. Але спочатку визначимося, які інгредієнти додають до піци 2 + 1 в Івано-Франківську, що зробили її найулюбленішою стравою містян.
Кращі начинки для піци
- Піца з м’ясною начинкою займає особливе місце. Вона є втіленням справжньої насолоди від смаку для любителів м’яса. Вибір м’яса тут відіграє ключову роль. Використовуються лише найкращі сорти м’яса: бекон, шинка, салямі. А томатний соус вигідно підкреслює насичений смак піци.
- Сирна піца не менш популярна. Використовуються для приготування начинки наступні види сирів: моцарела, голландський сир, бринза, ементаль, горгонзола, дорблю, чедер, гауда та інші. Піца 4 сири має яскравий насичений смак, для її приготування беруть тільки найкращі сири: моцарела, дорблю, сир королівський та пармезан. На додаток до сирної піци йде смачний вершковий соус.
- Гостренька піца теж має своїх шанувальників. М’ясна піца з пекучим смаком гострого соусу доповнюється моцарелою, яка приємно пом’якшує гостроту та надає пікантності.
Що не рекомендують класти в начинку піци ?
- Не варто класти продукти, поєднання яких між собою може викликати певний дисонанс, як, наприклад, солодкі фрукти та креветка. Коли інгредієнти ідеально поєднуються між собою, це позитивним чином впливає на кінцевий смак.
- Продукти сумнівної якості. Якість продуктів безпосередньо впливає на смакові якості піци.
- Не варто класти багато начинки. По-перше, це виглядає неестетично. По-друге, існує ймовірність того, що тісто погано пропечеться через велику кількість інгредієнтів.
- Вологі інгредієнти. Багато таких продуктів у начинці, як помідори або ананаси, можуть зробити корж вологим замість приємної хрусткості.
- Не використовуйте у якості соусу майонез і кетчуп. Це не тільки не корисно, а і зіпсує смак піци. Як основу використовуйте власноруч приготований томатний соус зі свіжих помідорів та пряних трав або якісну томатну пасту.
- Запікайте піцу на максимальній температурі (230 – 250°). Чим менше часу піца проведе у духовій шафі, тим вона вийде смачнішою.
Всі секрети приготування смачної піци знають піцайоло з Pronto. Улюблену піцу дуже зручно замовити онлайн з доставкою.