5 закладів Львова, у яких можна смачно поїсти

Зміст

У Львові дуже складно вибрати 5 закладів для відвідин, бо тут на кожному кроці — оригінальні концепти, тематичні ресторації й історичні будівлі. Та розуміємо, обійти й дослідити місто навіть за кілька днів не вийде.

Зберігайте місця, де смачно поїсти у Львові можна в будь-який день. З цими закладами й обслуговуванням він точно стане святковим!

  1. П’яте підземелля

Адреса: площа Ринок, 5.

Спускаєтеся у прохолодне підземелля — і наче переноситеся крізь час. Тут можна посидіти в залі з драконами, відчути себе середньовічним королем, спробувати дістати Екскалібур та скуштувати різні види м’яса, запивши наїдки кров’ю дракона або чародійним пінним.

Ресторація знаходиться у старовинній вежі 16 століття, має кам’яні стіни, вітражі й офіціантів, що можуть запросити тебе приєднатися до монахів 5-го підземелля й розгадати його таємниці.

      2. Медівня

Адреса: вулиця Краківська, 17.

Медівню в центрі Львова відкрили ще в 1979 році, й це один із найстаріших закладів міста. Фішка ресторації — мед, дуже багато меду. В наливках, настоянках різноманітних смаків, в льодяниках, смаколиках. Варто скуштувати фірмову медовуху чи цілий сет настоянок, медове вино та неймовірні страви української кухні.

Присядьте всередині поміж «бджолиних» стільників і креслень на стінах або влаштуйтеся на терасі, спостерігаючи за життям міста.

     3. Реберня

Адреси: вулиця Підвальна, 5, вулиця Старознесенська, 24-26, вул. Стрийська, 202.

Місце без зайвих формальностей, як посуд чи усамітнення. Сюди ідеально приходити великою компанією та замовити фірмові ребра, зупки й холодні закуски. Аби скуштувати фірмові ребра на вогні, до ресторації часто є черга. Та не хвилюйтеся: рухається вона дуже швидко, і ребер вистачить на усіх!

У Львові є аж три Реберні! Обирайте найближчу, вмощуйтеся в закладі чи на терасах і смакуйте на 100% львівські страви.

     4. Grand Cafe Leopolis

Адреса: площа Ринок, 1.

Ресторація з естетичними триповерховими сніданками й обідами, які й в інстаграм викласти, і наїстися. Тут радимо скушувати фірмову каву Leopolis і не йти, доки не оберете хоч один десерт з десятків оригінальних різновидів: солодких, класичних, з різними кремами чи корисних без цукру. Кожен торт чи тістечко — як витвір мистецтва. Знаходиться ресторація просто серед Львова у приміщенні Ратуші.

     5. Ресторація м’яса та справедливости

Адреса: вулиця Валова, 20.

Любителі м’ясних страв обов’язково зацінять цю ресторацію! Стейки, шашлики, крильця, фірмові ковбаски на мангалі чи в хоспері доповніть чесним заїдком з овочів та гострими соусами й напоями. Тут можна погойдатися в гамаку і влаштувати пікнік зі стравами просто біля закладу. Обов’язково погомоніть із катом Малодобрим, підкаже, що замовити у першу чергу!

З багатьох закладів із цього списку можна замовити їжу у Львові від !FEST: ідеальна пропозиція для інтровертів. Замовляйте доставку, якщо втомилися від людей у туристичному Львові або просто, коли зморилися після прогулянок, зустрічей та роботи.