Особливості бруклінської піци

Зміст

Піца — це страва, яка подобається чи не усім. Різноманіття рецептів та начинок вражає, а завдяки випіканню у дров’яній печі страва набуває особливого аромату та хрусткості. У світі існує безліч різновидів піци, і шеф-кухарі радо пропонують гостям новинки. Чи куштували ви коли-небудь бруклінську піцу? Якщо ні, настав саме час. Сьогодні ми розкажемо, що таке бруклінська піца у Львові, та чим вона відрізняється від класичної італійської. 

Що таке бруклінська піца?

Бруклінська піца — це не просто страва, це частка культури та спадщини. Її історія тісно пов’язана з іммігрантськими спільнотами Брукліна, які утворили італійці та їхні родичі з Неаполя. Вперше піца з’явилася на вулицях Брукліну в кінці XIX століття, і відтоді її рецепти зберігаються і передаються від покоління до покоління.

Бруклінська піца — смачна страва, яка приємно здивує навіть найбільш вибагливих гурманів. Головна відмінність від італійської — це особливості тіста. У бруклінській піці воно легке, повітряне. Такий ефект отримують завдяки застосуванню спеціального обладнання для вимішування тіста: дворукого тістоміса. 

Випікають бруклінську піцу у дров’яній печі. Тісто піднімається, піца отримує свої високі повітряні, хрусткі бортики. Для начинки у бруклінській піці використовують всі класичні інгредієнти: салямі, прошуто, морепродукти, різноманітні овочі, сир. Саме тому, обрати рецепт, який буде вам до смаку, зовсім не складно. 

Ще один секрет смачної бруклінської піци — це, звичайно ж, соус. Його, залежно від рецепту, готують з домашніх томатів, оливкової олії, часнику, базиліка та інших ароматних трав, що робить страву неперевершеною. 

Найпопулярніші види бруклінської піци:

  • Маргарита. Справжня класика. Зі своїми простими, але смачними інгредієнтами — томатами, моцарелою та базиліком — ця піца завойовує серця гурманів по всьому світу.
  • Пепероні. Неабияка популярність цієї піци забезпечена великими шматками пікантного пепероні та смачною моцарелою.
  • Кватро Формаджі. Для справжніх поціновувачів сиру. Чотири види сиру (моцарела, пармезан, горгонзола та пекоріно) роблять цю піцу дуже апетитною та незабутньою.

…і ще багато різних рецептів!

Чи можна спробувати бруклінську піцу у Львові?

Тепер так. Нещодавно у Львові відкрилась піцерія Emily. Тут випікають справжню бруклінську піцу на дровах, використовуючи авторські рецепти та крафтові начинки. Із закладу працює доставка у будь-який куточок міста. 

Тому якщо ви давно мріяли насолодитися справді смачною піцою, як в найкращих піцеріях Брукліну, настав саме час!