Що приготувати їсти з нічого – 20 смачних ідей, коли в холодильнику порожньо

Зміст

У наше сучасне життя часто стається так, що в холодильнику знаходиться мало продуктів або ж взагалі порожньо. Це може стати проблемою, коли ви хочете приготувати щось смачне для себе або своєї сім’ї. Однак, не варто засмучуватися, адже існує багато варіантів страв, які можна приготувати з невеликої кількості продуктів. У цій статті ми поділимось з вами 20 смачних ідей, які допоможуть вам приготувати їжу, коли в холодильнику порожньо.

20 варіантів страв, коли в холодильнику порожньо

1. Яєчня з овочами

Почнемо зі смачної та простої страви – яєчні з овочами. Ви можете використовувати будь-які доступні овочі, наприклад цибулю, перець, помідори та гриби. Просто обсмажте овочі на сковороді, додайте розбиті яйця та готуйте до готовності. Подавайте з хлібом або тостами.

2. Макарони з сиром

Макарони з сиром – це класична страва, яку можна приготувати дуже швидко і легко. Вам знадобляться макарони та сир, який є у вас в холодильнику. Спочатку сваріть макарони до готовності, а потім додайте натертий сир та перемішайте. Ви отримаєте смачну страву з мінімальними зусиллями.

3. Омлет з овочами

Омлет – це ще один прекрасний варіант, коли в холодильнику майже нічого немає. Розбийте яйця у миску, додайте нарізані овочі, такі як цибуля, перець і помідори, і змішайте все разом. Обсмажте суміш на сковороді до готовності. Подавайте зі свіжою зеленню.

4. Рис з овочами

Якщо у вас є залишки вареного рису, ви можете легко перетворити його на смачну страву. Просто обсмажте нарізані овочі на сковороді, додайте рис та готуйте все разом, поки страва не набере смаку. За бажанням можна додати соєвий соус або інші приправи.

5. Гречка з грибами

Гречка – це корисна та ситна страва, яку можна приготувати навіть з невеликою кількістю продуктів. Обсмажте гриби на сковороді, додайте приправи за своїм смаком та готуйте до готовності. Подавайте гречку з грибами як гарнір до інших страв або як самостійну страву.

6. Суп з овочами

Суп – це прекрасний спосіб зігрітися і насититися. Ви можете варити суп з будь-яких доступних овочів, додавати курку або інші інгредієнти за бажанням. Просто наріжте овочі, додайте їх до киплячого бульйону і готуйте до готовності. Подавайте з хлібом або гарячими кутями.

7. Салат з овочами

Якщо у вас є свіжі овочі, ви можете приготувати свіжий салат. Наріжте овочі на шматочки, додайте західні соуси або просто оливкову олію та приправи. Салат з овочами буде дуже корисним і освіжаючим додатком до будь-якого обіду чи вечері.

8. Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи – це проста, але смачна страва, яку можна приготувати з невеликої кількості продуктів. Приготуйте нарізану картоплю на сковороді з цибулею та спеціями до хрусткої скоринки. Подавайте зі сметаною або соусом на вибір.

9. Бутерброди з тунцем

Якщо у вас є консервований тунець, ви можете приготувати смачні бутерброди. Розідрібніть тунець виду, додайте майонез або інші соуси, а також свіжі овочі, такі як помідори та огірки. Поставте на хліб та насолоджуйтесь.

10. Бананові панкейки

Якщо у вас є спелі банани, ви можете приготувати панкейки без муки. Розідрібніть банани в мисці, додайте яйця та змішайте до однорідності. Обсмажте на сковороді, як звичайні панкейки. Подавайте з медом або ягідним соусом.

11. Баклажанна ікра

Баклажанна ікра – це смачна та популярна в Україні страва. Запекти баклажани в духовці або на вогні, потім розтерти їх з додаванням розмельченого часнику, олії та приправ. Подавайте з хлібом або як начинку до сендвічів.

12. Салат з морепродуктами

Якщо у вас є заморожені морепродукти, ви можете приготувати свіжий і смачний салат. Розморозте морепродукти, додайте нарізані свіжі овочі, лимонний сік, оливкову олію та приправи за смаком. Подавайте на листях салату або як окрему страву.

13. Картопляні оладки

Картопляні оладки – це простий і ситний варіант страви з невеликої кількості інгредієнтів. Терту картоплю, додайте яйця, борошно, сіль та спеції, і обсмажте оладки на сковороді до золотистого кольору. Подавайте зі сметаною або яблучним соусом.

14. Чіпси з овочів

Замість звичайних картопляних чіпсів, ви можете приготувати смачні чіпси з овочів. Наріжте тонкі шматочки моркви, буряка, цукіні або інших овочів, покладіть на пекарську папір, покрийте олією і запекайте в духовці до хрусткості. Подавайте як снек або додайте до салату.

15. Фруктовий десерт з йогуртом

Якщо у вас є свіжі фрукти та йогурт, ви можете приготувати освіжаючий фруктовий десерт. Наріжте фрукти на шматочки, додайте їх до чашки з йогуртом та посипте горішками або медом. Цей десерт стане ідеальним закінченням будь-якого обіду.

16. Кукурудзяні оладки

Кукурудзяні оладки – це смачна альтернатива звичайним оладкам. Змішайте кукурудзяну крупу з яйцями, молоком, борошном та спеціями. Обсмажте оладки на сковороді до золотистого кольору. Подавайте з вершками або медом.

17. Рататуй

Рататуй – це французька страва, яка виглядає елегантно і смачно. Наріжте на тонкі коліщата кабачки, баклажани, помідори та цибулю. Влаштуйте їх в шари в запікальній формі, додайте томатний соус та запекайте в духовці до м’якості. Подавайте як гарнір до основної страви.

18. Грецький салат

Грецький салат – це свіжа та ароматна страва, яка стане ідеальним вибором влітку. Змішайте нарізані огірки, помідори, кущовий сир, оливки та свіжу зелень. Полийте оливковою олією та соком лимона. Подавайте з гарячим хлібом.

19. Котлети з риби

Якщо у вас є залишки риби, ви можете приготувати смачні рибні котлети. Розтерть рибу до однорідності, додайте яйця, хлібні крихти та приправи. Сформуйте котлети і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Подавайте з лимоном та зеленню.

20. Борщ з капусти

Борщ – це одна з улюблених страв української кухні. Якщо у вас є капуста, ви можете приготувати смачний борщ. Зваріть бульйон з м’яса або овочів, додайте нарізану капусту, буряки, картоплю та інші овочі. Приправте за смаком і готуйте до готовності. Подавайте з сметаною та часником.

Висновок

Навіть коли в холодильнику майже нічого немає, ви все одно можете приготувати смачну їжу. У цій статті ми поділилися з вами 20 смачних ідей, які допоможуть вам зберегти творчість у кулінарному процесі. Експериментуйте з продуктами, додавайте приправи за своїм смаком та насолоджуйтесь новими стравами.


Часті запитання

1. Чи можна замінити овочі на заморожені?

Так, ви можете використовувати заморожені овочі замість свіжих у більшості страв. Проте, не забудьте розморозити їх перед використанням.

2. Чи можна додати м’ясо до цих страв?

Звичайно! Ви можете додати свіже або залишкове м’ясо до багатьох з цих страв, щоб зробити їх ще більш ситними та поживними.

3. Чи можна приготувати ці страви для вегетаріанців?

Так, багато з цих страв можна легко адаптувати для вегетаріанців, просто виключивши м’ясо або замінивши його на соєві продукти.

4. Які ще приправи можна використовувати?

Ви можете експериментувати з різними приправами, такими як куркума, паприка, базилік або розмарин, щоб надати стравам більше смаку і аромату.

5. Чи можна замінити макарони на інші види тістечок?

Звичайно! Ви можете використовувати будь-які інші види тістечок, такі як фарфалле, спагетті або пенне, залежно від ваших уподобань та доступних продуктів.