Вплив муцисмолу на лікування алкогольної залежності

Зміст

Алкоголізм є проблемою для багатьох українських сімей та на жаль у більшості випадків цьому не приділяється достатньо уваги. Здебільшого кваліфіковане медичне лікування, яке б допомогло позбутися такої залежності, оцінюється дуже дорого і тому люди рідко звертаються по неї. Проте є більш доступні за вартістю способи позбавитися залежності та тяги до алкоголю і повернути людину до життя. Таким способом є незнайомі для багатьох ліки від алкоголізму на основі мусцимолу.

Що таке ГАМК та як він взаємодіє з алкоголем

ГАМК представляє собою головний гальмівний нейромедіатор у мозку. Він сприяє зменшенню активності нервової системи та заспокоєнню. Під час вживання алкоголю посилюється дія на рецептори, чутливі до ГАМК-А, тому людина відчуває зняття тривожності та релаксацію.

Вживання алкоголю на постійній основі призводить до пригнічення чутливості рецепторів, через що мозку потрібна все більша доза алкоголю, щоб відчути ту саму розслабленість. Коли це відбувається на постійній основі, виникає фізична залежність від алкоголю, тобто алкоголізм.

Яку дію має мусцимол

Речовина мусцимол відноситься до агоністів ГАМК-А рецепторів, тобто вона імітує дію ГАМК. Таким чином гальмівна дія на мозок посилюється по аналогії із впливом алкоголю але без відповідних негативних наслідків. Відповідно до цього у дослідах на тваринах було доказано, що мусцимол дійсно знижує споживання алкоголю.

Мусцимол найбільше отримують із червоного мухомору та в меншій степені із мухомору пантерного. На основі нього роблять спеціальні препарати, що в подальшому роблять можливим мікродозинг мухоморів.

Способи впливу мусцимолу на взаємодію з алкоголем

Завдяки дослідженням сьогодні відомо, що вплив можливий кількома способами:

  • Зменшення споживання алкоголю завдяки дії на ГАМК-А рецептори.
  • Вплив на нейронні рецептори при одночасному вживанні мусимолу та алкоголю, під час чого відбувається гальмування нейрональної активності.
  • Толерантність до алкоголю, що означає, що поступово організм стає менш чутливим до алкоголю і щоб отримати ефект, то потрібна більша кількість речовини.
  • Довгостроковий ефект полягає у потенційному збережені ГАМК-А рецепторів від змін, які б відбулися при хронічному споживанні алкоголю.

Часті запитання

Який позитивний вплив мікродозингу мухоморів?

Мікродозинг мухоморів покращує функціонування внутрішніх органів, знімає стрес, покращує пам’ять та увагу, сприяє нормалізації гормонального фону, підвищує мотивацію, працездатність, рівень енергії.


Чи отруйний мухомор?

У складі мухомору є такі отруйні речовини як мікотропін, фалін, мускарин, гіосціамін, фалоїдин, буфетинін та інші. Проте ці речовини, як не дивно, є частиною загального позитивного впливу мікродозингу мухомору на організм людини.


Яке дозування мікродозингу мухоморів?

Вживання дозволено невеликими дозами, від 0,5 г до 1 г на добу.

Важливість розумного підходу до лікування

Мусцимол виступає потужним інструментом, який має сильну пригнічувальну дію на бажання до вживання алкоголю. Із початком лікування за допомогою препарату на основі мусцимолу поступово зникає тяга до вживання випивки завдяки впливу на рецептори ГАМК-А.

Більших результатів досягають пацієнти, що свідомо підходять до необхідності позбутися звички. Тому варто не тільки приділяти увагу фармакологічним засобам, але й позбутися певного впливу суспільства. Якщо зі сторони знайомих, наприклад, часто надходять пропозиції щодо вживання алкоголю, то слід припинити спілкування із такими людьми. Поєднання фізичного лікування за допомогою мусцимолу із психологічною допомогою фахівця та підтримкою сім’ї і зміною поведінкових звичок стане вирішальним у боротьбі з алкоголізмом.