Гункан це

Зміст

Гункан – це один з різновидів суші чи все ж таки військовий корабель? Як страва отримала таку незвичайну назву? Та чим Гункан принципово відрізняється від усіх інших видів суші? Нумо разом розбиратися.

Справа в тому, що суші – це не просто їжа, це частка японської культури. Кожен вид цієї страви має свою особливу історію. А назва несе в собі певний символізм та значення. Гункан не є виключенням. А ще це, мабуть, єдина страва у світі, яка отримала подібну назву. Ці суші не тільки мають цікаву назву та форму, а ще й неповторний смак, адже для їх приготування використовуються інгредієнти, які недоступні для інших видів.

Тож що таке Гункан? Та звідки така назва?

Дослівно Гункан перекладається як “лінкор”, або “військовий корабель”. Історія цих суші почалася десь у 1941 році в одному з суші-ресторанів Токіо під назвою “Кьюбей”. Подейкують, що існує він і досі, але достовірно про це знають лише самі Токійці та туристи, які там побували.
Потрібно було урізноманітнити меню закладу, а також придумати, як додати нові начинки, які не тримаються купи в інших видах. Так і з’явились ці суші. Вони відносяться до нігірі-дзусі, і кожний шматочок формується вручну.

Жменька рису формується так, що набуває форми човна. Потім обгортається широкою смужкою листка Норі, утворюючи високий бортик. Після чого отримана конструкція заповнюється різноманітними начинками. Візуально ці суші дійсно схожі на невеличкий човен, завдяки чому вони і отримали свою назву, яка також відображала патріотичний дух того часу. Адже саме в той період відбувався розвиток військово-морського флоту Японії.

І відтоді гункан почав перевозити не лише бойові снаряди, а й смачну начинку. З часом він перетворився на популярну в усьому світі страву та здобув безліч прихильників. Якщо ж у якийсь момент захочеться скуштувати роли з доставкою, це легко зробити, замовивши їх на сайті https://mapizza.com.ua/sushi/. А ми тим часом продовжимо нашу розповідь.

Які начинки використовуються для суші Гункан?

Гункан – це як невеликий кошик, в який можна скласти рихлі та розсипчасті начинки. Тому варіантів наповнення тут набагато більше, ніж в інших суші та ролах. Для наповнення Гункан використовують:

  • Слабосолоний лосось або тунець. Тут вони ріжуться маленькими шматочками та можуть змішуватись з соусом. 
  • Вугор. Також дрібно нарізається.
  • Креветка.
  • Ікра лосося.
  • Ікра Масаго.
  • Водорості Чука із горіховим соусом та кунжутом.
  • Морський їжак.
  • Крабове м’ясо.

Також в якості наповнення можуть використовуватись: дрібно нарізаними перепелиними яйцями, курячим філе, авокадо, огірком або вершковим сиром. Начинки можуть змішуватись з різноманітними соусами та навіть майонезом. А вигляд ці суші мають вишуканий та доволі апетитний.

Тепер, ви знаєте, що таке Гункан. Але ще потрібно знати, як його правильно споживати. Гункан їдять паличками або руками. При цьому його не можна відкушувати, щоб він не розпався, а начинка не висипалась. Гункан не мачають у соус. Замість цього соусом просочується шматок імбиру, і вже за допомогою нього трошки просочують суші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *