Як вибрати каву в капсулах

Зміст

Не знаєте як правильно вибрати найсмачнішу капсульну каву? Величезна різноманітність кавових напоїв та унікальних смакових поєднань задовольняє потреби навіть найвибагливіших гурманів. Тому не дивно, що кава – це один із найпоширеніших напоїв у всьому світі! Каву готують для підняття тонусу та підбадьорення всього організму, а також для підняття настрою та просто задля насолоди. Багато людей не уявляють свій ранок без гарячої чашки кави, аромат якої розповсюджується по всій кімнаті, для них це наче ритуал, без якого не може повноцінно розпочатись день. 

Отже, каву полюбляють майже в кожній країні, а особливої популярності тепер, набуває кава в капсулах. Купити каву у капсулах https://coffeeok.com.ua/ua/kofe/kofe-v-kapsulah, можна майже в кожному інтернет-магазині, що спеціалізується на подібних кавових або чайних продуктах. Цікаво, що саме цей вид кави обирають все частіше, адже приготувати капсульну каву – це швидко, зручно, просто та гігієнічно. Якщо ви теж бажаєте придбати каву у капсулах, то виникає логічне питання: як правильно її вибрати? В цій статті ми розкриємо всі секрети вибору капсульної кави та надамо деякі прості, але професійні поради, що неодмінно допоможуть визначитися з капсулами.

Кава в капсулах

Кава в капсулах: що це таке

Якщо почати з початку, то капсульну каву вигадав відомий винахідник, родом зі Швейцарії, Ерік Фавр, ще у 1978 році. Його дружина, італійка Анна-Марія дуже полюбляла смачну каву, тому надихнула Еріка на створення м’якого та повітряного еспресо. Ще більше натхнення винахідник отримав перебуваючи з дружиною у Римі, де за приємною бесідою з місцевим кавоваром, дізнався цікаву особливість рецепта приготування дуже смачного еспресо. Кавовар натискав на поршень кавомашини, декілька разів підряд, тим самим насичуючи горнятко кави великою кількість кисню. “Хімія є хімія”, подумав Ерік та по приїзду на батьківщину одразу ж прийнявся за роботу. Вже зовсім скоро винахідник розробляє прототип еспресо машини, труби та циліндри якої розташовані спеціальним чином, що під сильним натиском гаряча вода потрапляла у невеличкий герметичний стаканчик і вже за декілька секунд чашка наповнювалась насиченим та міцним еспресо! Винахід й справді був дивовижним, але популярність прийшла не відразу. Все ж, всього через десять років завзятої праці, капсульна кава набуває надзвичайної популярної в Італії, Японії та Швейцарії, а через ще три роки – по всьому світі!

Якщо говорити про сучасне розуміння капсульної кави, то принцип залишився таким самим: маленька ємність, або стаканчик, наповнюється заздалегідь обсмаженою та меленою кавою у потрібній кількості та герметично запаковується. Головною та обов’язковою умовою є наявність спеціальної капсульної кавоварки. Нічого не потрібно проколювати чи відкривати, достатньо завантажити капсулу у спеціальний відсік, щільно закрити кришку, та за менше ніж хвилину насолоджуватись відмінною, свіжозвареною кавою. Обираючи такий продукт, потрібно враховувати ряд важливих факторів, які суттєво впливають на смак та комфортне приготування. Тому пропонуємо детальніше розглянути деякі з них.

Капсульна кава

Критерії вибору капсульної кави

Щоб швидко та правильно вибрати капсульну каву, зверніть увагу на такі критерії:

  • Міцність напоїв. Деякі виробники виготовляють міцніші кавові капсули, а інші, з меншою кількістю кофеїну у складі, тому потрібно визначитись, які більше вам підходять. Якщо ви поціновувач більш м’яких та делікатних смаків, то відмінним вибором стане кава зі 100%вмістом арабіки. Для любителів міцнішої кави, є цікаві поєднання купажів арабіки та робусти. Зауважте, що чим більше робусти, тим міцніший та бадьоріший напій ви отримаєте. Також існують безкофеїнові капсули з відмінним смаком, але без вираженого збадьорливого ефекту. Такі капсули є справжнім порятунком для тих, кому заборонено вживати кофеїн, або ж тим хто вирішив зменшити кількість споживання кофеїну. 
  • Смак кави. Це чи не найголовніший пункт, адже кава створена для того, аби нею смакувати та насолоджуватись. Смак може бути різним, особливо в залежності від сорту зерна. Арабіка надає легкої кислинки, а робуста, навпаки – гіркуватість. Також варто зауважити, що міцність напою та його смак – це не одне й те саме. Адже кава може бути помірно міцною, але з інтенсивним та вираженим смаком та, наприклад, з яскравою кислинкою та солодкуватим посмаком, як у випадку з арабікою. Кава також має додаткові смакові нотки, які зазвичай вказані виробником на пакуванні, це можуть бути нотки горіха, карамелі, шоколаду, ванілі, цитрусів, ягід, прянощів, квітів чи навіть диму. 
  • Якість сировини. Мелена кава має бути обов’язково високоякісною. Популярні марки та бренди цінують свою репутацію, тому випускають лінійки капсул з якісною зерновою кавою та уважно слідкують за усіма стандартами. Такі виробники чітко вказують яка кава у складі, в якому регіоні вирощена, яке співвідношення сортів зерен та рівень обсмаження. Якщо вам в руки попалась саме така кава, то це хороший знак.
  • Формат капсул. Зазвичай у кожного окремого виробника, є свій індивідуальний формат капсул. Саме тому звертається особлива увага на те, що капсули одного бренду можуть бути зовсім не сумісні з технікою іншої марки. Та це зовсім не означає, що ви маєте куштувати виключно класичне еспресо. Наприклад, сучасний бренд Lavazza, випускає капсульну каву сумісну з кавовим апаратом Nespresso, а Julius Meinl навпаки пропонують поласувати капсулами від Лавацца. Бренди із задоволенням йдуть на зустріч споживачу, аби кожен мав змогу насолодитися напоєм, який йому до вподоби.
  • Співвідношення ціни та походження сировини. Все найчастіше на ринку зустрічаються продавці, що продають фальсифікат та підробки. Тому радимо купувати товар виключно в перевірених магазинах з гарною репутацією та великою кількістю позитивних відгуків. До того ж не соромтесь спитати чи відбувається закупівля капсульної кави напряму у виробника, чи є відповідні документи та сертифікати. Також важливим фактором є ціна, адже італійська Лавацца чи швейцарський Неспрессо, не може коштувати дешево. Будьте обережні щодо спокусливих знижок, акційних пропозицій та інших підозрілих видів реклам. Адже це може бути підробка, всередині якої неякісні, биті чи пересмажені зерна, або ж небезпечний для здоров’я пластик, з якого вироблені дані капсули.
Капсули кави

Якщо ви ніколи не вибирали та не купували капсульну каву, то вищенаведені поради, та невеликий список основних критеріїв, вам точно в цьому допоможуть. Ми впевнені, що ви зможете обрати найкращу каву у капсулах, та насолоджуватися неперевершеним смаком кожного дня! Якщо потрібен сервіс чи ремонт кавомашин https://service.coffeeok.com.ua/uk/, звертайтесь у цьому питанні до експертів.